24-10-2007: Oprichting Stichting een feit: “Vrienden van CV De Heikneuters”

Afgelopen Carnaval werd voor het eerst in Deurne een lichtjesoptocht georganiseerd op carnavalszaterdagavond in de St. Jozefparochie. Een groot succes waar maar liefst zo’n 30.000 bezoekers, volgens inschatting van de politie, op af waren gekomen. Om de organisatie van dit grootse evenement voor de komende jaren zeker te stellen is er een stichting opgericht.

In een totaal verduisterde St. Jozefparochie trok op 17 februari 2007 een verlichte carnavalsoptocht van conferentieoord Willibrordhaeghe via de Vlierdenseweg, Fabriekstraat, Leembaan en Rembrandt van Rijnstraat naar het Hofke van Marijke alwaar de ontbinding plaats vond.

oprichting-stichting
staand: Rowan Bouwmans, Riny Manders, Notaris Bots
zittend: Jack Manders, Leo Cuijpers

Voorafgaand aan deze bijzondere optocht vond een geweldig vuurwerk spektakel plaats. In de evaluatie een maand na het gebeuren werd het een en ander nog eens kritisch tegen het licht gehouden. Een ding stond al vrij snel vast. In 2008 is er in de St. Jozefparochie (in de volksmond De Hei) weer een Heilight Parade.

De ambitie om er een traditie van te maken is zo groot dat er een stichting opgericht zou worden. Woensdag 24 oktober 2007 verschenen de kartrekkers voor Notaris Bots van het Notariaat Deurne om de oprichting van deze stichting werkelijkheid te laten worden. De stichting bestaat uit Leo Cuijpers, Frank van de Ven, Riny Manders, Rowan Bouwmans en Jack Manders. Voorzitter van de stichting wordt Leo Cuijpers. De Stichting heeft de naam Vrienden van C.V. De Heikneuters gekregen.

“De oprichting van de stichting is een belangrijk punt in het totale plan van aanpak om de Heilight Parade stap voor stap op een steeds hoger niveau te brengen”, aldus Cuijpers. “Ruim 3 maanden geleden zijn we alweer gestart om de organisatie van de Heilight Parade 2008 voor elkaar te krijgen. In deze tweede editie werken we aan de voorwaarden die moeten leiden tot een verdere verbetering van de kwaliteit van de creaties (verlichte wagens) van de deelnemers. Daarnaast wordt het avondprogramma verder uitgebreid met een After Heilight Party ter afsluiting, waar bands zullen optreden en waar natuurlijk de uitslag van de optocht bekend zal worden gemaakt. De stichting tezamen met ruim 150 vrijwilligers zullen er alles aan doen om de organisatie weer vlekkeloos te laten verlopen en deze avond opnieuw onvergetelijk te maken.”